Tuhý boj nakonec vynesl 3 body

08.05.2009 16:24

To,  co se odehrálo ve středu 6.5. na hřišti Rošického,  nebyl očekávaný tlak hráčů TA, ale tuhý boj o každý centimetr hřiště…který ale ve finále znamenal výhru.

Utkání se hrálo ve velice nervózní atmosféře, sudí zápasu zvolil opět velice zvláštní metr a podle toho to i dopadlo. Spousty faulů na obou stranách, bohužel pískalo se pouze proti nám. Je známo, že hráči TA hrají tvrdě, k soupeři přistupují na těsno a nenechají mu dýchat…bohužel rozhodčí má stále vsugerováno, že téměř každý zákrok Tel Avivu je faul. To je největší nešvar letošní sezóny..jen málo týmu by napočítalo více písknutých faulů, než my. Ale jak bych konstatoval – co se dá dělat ?!

V prvním poločase bylo k vidění více „hádání“, potyček, apod…než-li fotbalu. Prvním, kdo se osmělil, byl náš tým…jmenovitě Robin Guth, který šel, společně se svými útočnými druhy, v přečíslení 3 na 1 na soupeřovu bránu…a situaci vyřešil nejjednodušším způsobem a to střelou k tyči – 1:0. Soupeř se otrkal rychle a netrvalo ani 5 min a bylo vyrovnáno. Po chvíli se měnilo skóre znovu, z nepřehledné situace před hostující brankou, vytěžil vedení pro svůj tým Petr Šána. Vedení nám nevydrželo dlouho, soupeř opět vyrovnal, když chybičku v útoku TA dokázal změnit v přečíslení a trestal – 2:2. Krátce po vyrovnávací brance přišel zlomový bod zápasu….po „x-tém“ písknutí našeho faulu, neudržel Kuba Komůrka nervy a plnohodnotně vynadal sudímu ! Po prvním výbuchu našeho hráče tasil rozhodčí žlutou kartu…což našeho útočníka ještě více naštvalo a nadávky znásobil, takže než k němu stihl sudí dojít, se žlutou kartou, vyndal i červený kartónek. To se psala cca 20. minuta utkání a před hráči TA stálo dlouhé oslabení. Poločas skončil 2:2.

Ve druhé půli se hrálo spíše na naší straně, díky oslabení…ale trpělivost našeho týmu vynesla vedoucí branku….Michal Cína se protáhl přes téměř celé hřiště, kolem třech protihráčů a dotlačil míč do hostující svatyně. Jako po celý zápas, tak i teď vyrovnal soupeř velice záhy. Stav 3:3 a posledních 15 min….na druhé straně se dostavila také nervozita, když soupeřův útočící hráč zablokoval Jirku Kristýnka, při rozehrávání od branky a po druhé kartě šel předčasně pod sprchy. Hra 4 na 4 nám samozřejmě vyhovovala, pro více prostoru na hřišti. Utkání se chýlilo ke konci a náš tlak sílil…3 body trefil cca 5 minut před koncem Honza Dršata a dokázal, že pravý střelec se ukáže, když je potřeba. Takže fotbalové drama skončilo šťastně pro naše barvy 4:3.

Sestava : Kristýnek – Lysý, Cína, Drbal, Báťa – Bělohlávek, Komůrka – Guth, Dršata, Šána, Lebruška

***Theo003***