Rozpačitý začátek nové sezóny

13.04.2009 14:26

Máme za sebou první jarní kolo. I přesto, že je výsledek utkání, pro naše barvy, příznivý...na hřišti to až tak jednoznačně nevypadalo.

Hned od úvodu utkání bylo zřejmé, že první jarní zápas nebude jednoduchý. Soupeř byl poměrně dost houževnatý a přistupoval k našim borcům dost na těsno. To samozřejmě svazovalo nohy vetšině hráčů TA, pač na jejich kombinační hru nebylo dost prostoru. I přes soupeřův odpor, šel TA jako první do vedení....Rychlou a přímočarou akci zakončoval pohotově Zdeněk Lysý a stal se tak prvním jarním střelcem, v našich barvách. Tempo pomalu, ale jistě polevovalo a tak přišel rychlý trest, v podobě soupeřova vyrovnání. Značné chyby v obranné fázy, dávaly často možnost vyniknout našemu brankáři Jirkovi Kristýnkovi...Netrvalo dlouho a Kalamita rozvlnila síť podruhé...... když soupeř přidal i další šťastný gól, rýsovalo se pěkné překvapení. Po 15-ti minutách 1:3 ! Hráči TA se doupeře zakousli a jedna šance střídala druhou....Ve 20. minutě tlak vyústil ve snížení, když se trefil loňský nejlepší střelec Robin Guth. Tlak TA sílil a nakonec přinesl i tížené ovoce, v podobě vyrovnávací branky, těsně před koncem poločasu. Trefu do černého zaznamenal Honza Dršata a šlo se do kabin.

Ve druhém dějství bylo k vidění spousta útočných akcí našeho týmu a tlak strmě stoupal. Po pár minutách bylo opět veselo, když 4. branku TA dal Kuba Komůrka a ukázal tak, že je nejen dobrým nahravačem (pozn. redakce : zaznamenal v utkání 2 asistence), ale i slušným střelcem. Tento gól dodal našim borcům vítr do plachet a další branka na sebe nedala dlouho čekat...po druhé v utkání se trefil Honza Dršata. Soupeř v tuto dobu už nekladl veliký odpor a utkání dohrával. Tečku za prvním kolem udělal Robin Guth, když zvýšil těsně před koncem na 6:3, což byl i konečný výsledek.

Pozitivem, z tohoto utkání, je určitě střelecký apetit našich "sniperů" Dršaty a Gutha a silný týmový duch...obrat z 1:3 na 6:3 je jasným důkazem. Nelze pominout ani bodový zisk Jakuba Komůrky 1 branka a 2 asistence.

Na druhé straně je potřeba připomenout, že i v malé kopané je potřeba branit...zvláště v prvním poločase byla obranná fáze slabší.

Sestava : Kristýnek - Drbal, Novák, Báťa, Cína - Lysý, Dzurik, Komůrka - Dršata, Guth, Šána, Lebruška

***Theo003***