Poslední kolo 6.ligy

02.09.2011 10:45
VI. liga - 11. kolo: SV Ayl králem podzimu
 

TEL AVIV - SOME VYSOČINA "A" 3-7 (0-3)

 

Oběma týmům šlo už jen o čest a slávu (a především tři dnešní body).

 

Tel Aviv by dnešek nejradši vymazal, neboť utkání se Some Vysočinou se mu vůbec nepovedlo. Some si vypracovalo tříbrankový náskok už v prvním poločase a ve druhém dějství své vedení navršilo dokonce na šestibrankový rozdíl. Až poté Tel Aviv zapnul, vstřelil tři branky (jednu ovšem ještě inkasoval) a umazal trochu z náskoku Some.

 

BROJLERS PODĚŠÍN - OLDS ŽELETAVA 3-6 (2-2)

 

Jednomu šlo o medaili, druhému o záchranu.

 

Brojlers mohli v případě výhry (a zaváhání Maňany) mohli pomýšlet na bronz, Olds se stále mohli zachránit. První poločas se nesl v nerozhodném duchu, jak výsledkově, tak i herně. A kdo čekal, že v druhé půli favorit zapne, tak byl zklamán. Olds se chytli poslední šance k záchraně a čtyřmi góly svého favorizovaného soka srazili na kolena. Brojlers tak přišli o medaili, Olds Želetavě nakonec nebudou ani tři body z posledního kola nic platné.

 

JIHLAVSKÝ BALET - KOZÁRNA 6-0 kont.

 

Jihlavský balet potřeboval tři body k záchraně, Kozárna již o nic nehrála.

 

A tak to i nakonec dopadlo, neboť hráči z Kozárny se na poslední kolo vykašlalli, a tak tři body, které potřeboval k záchraně, získal Jihlavský balet skoro zadarmo.

 

ŽST "B" - SV AYL 1-4 (0-3)

 

Poslední kolo, zápas o všechno pro oba týmy.

 

Souboj vedoucích týmů měl jasně rozdané karty - vítěz bere vše. Po prvním poločase bylo jasno, neboť Ayl si vypracoval tříbrankový náskok a nasměroval svou loď k břehům páté nejvyšší soutěže. Ve druhé části utkání se obě mužstva trefila jedenkrát, a tak se rozdíl ve skóre nezměnil. A zatímco v "šatně" Aylu bouchalo šampaňské, ŽST nezbývalo nic jiného než držet palce Kalamitě, aby obrala o nějaký ten bodík Maňanu.

 

RC MAŇANA "B" - KALAMITA 6-2 (5-1)

 

Maňana cítila šanci na postup, Kalamita už jen dohrála soutěž.

 

Maňana si nenechala ujít šanci k postupu, která se jí naskytla, a od úvodních vteřin utkání se zakousla do svého soupeře a každým gólem, který vstřelila (jen v první půli se radovala pětkrát), se blížila k postupu. Kalamita se snažila rozloučit důstojně se šesotu ligou, ale soupeř jí toho moc nedovolil. Druhý poločas se dohrával jen z povinnosti a po závěrečném hvizdu mohla vypuknout posutpová radost borců z Maňany.

 

FC NETOPÝR - BETA OLOMOUC 10-1 (5-1)

 

Obě mužstva šla do utkání s cílem si zahrát a nezranit se.

 

Pro Betu začalo utkání strašidelně, neboť ve druhé minutě inkasoval tvrdý direkt do hlavy špílmachr Doležal (navíc si dal málem vlastní branku) a celá hra Bety se rázem rozpadla. Netopýři si v klidu zastříleli a roznesli svého soupeře na kopytech, neboť v každém poločase nasázeli do sítě svého nešťastného sparingpartnera (jinak se dnešní účast Bety nedá nazvat) po pěti brankách.

 

-mš-