Kvalitní klání vítězně

31.08.2009 21:33

První utkání nové sezóny je za námi...a nutno dodat, že se bylo na co dívat. Tento zápas by se kvalitou rozhodně nemusel řadit pouze do 6. ligy. Oba týmy na úvod ukázaly, že se budou chtít poprat i o celkové prvenství.

První poločas byl z obou stran poměrně opatrný, čekalo se na chybu druhého...nebylo k vidění moc jasných šancí, paradoxně hned v úvodu se náš tým dokázal prosadit a vsítit. Po vybojovaném míči na půli se do přečíslení řítila trojice Lebruška, Dršata a Dzurik...přesně v tomto pořadí se i samotná akce odehrávala..posunutí Milana Lebrušky do pravého křídla, využil Honza Dršata tím nejlepším způsobem a to že nahrál křížem, přes vápno, Tomáši Dzurikovi do prázdné brány - 1:0. To se psala cca 10 minuta první půle. Tato branka jako kdyby určila, kterým směrem se bude hra ubírat. Hráči TA se opatrně posouvali do útočných výpadů, kdežto soupeř jel do plných. Párkrát musel brankář Kristýnek, společně s obránci hasit, ale nebylo to nic tak vážného. Půle 1:0.

Ve druhém dějství mírně vzrostla nervozita, na obou stranách...vyústěním bylo střídání šancí, před oběma brankáři..ale oběma týmům se nedařilo přejít ideálně do finální fáze, a proto většina akcí končila před vápny. Jednoznačně je nutno dodat, že se hrálo velice férové a čisté utkání, pár faulů bylo k vidění, ale nebylo třeba aby sudí kouskoval hru často. S přibývajícím časem, se v obraně Gábinky začínaly dělat mezery. A když cca 7 minut před koncem přihrál loptu Milan Lebruška do prázdné brány Honzovi Dršatovi , střelec neotálel a nekompromisně zavěsil - 2:0. To bylo i zároveň takovou tečkou zápasu...dohrávalo se v poklidném tempu.

V utkání padly dvě velice tradiční góly našich barev..a to po příhře do prázdné kasy. Mnohdy odsuzovaný způsob hry TA tentokrát slavil úspěch - První 3 body !!!

Sestava : Kristýnek - Voldán, Cína, Lysý - Dzurik - Dršata, Guth, Lebruška

***Theo003***