Kvalita zvítězila nad bojovností

18.04.2009 13:40

Ve druhém kole nové sezóny se nám do cesty postavil FC Netopýr. Soupeř hned od prvních momentů dokazoval, že do „šestky“ nepostoupil jen náhodou…a dostatečně zatápěl před naší svatyní. V prvním poločase se hrálo ve vysokém tempu a akce jedné straně střídaly akce na druhé. Netopýři ukázali, že jsou velice houževnatým týmem a jejich běhavost stála v cestě, naší kombinaci. I přesto, že si soupeř vytvářel dost šancí, tak nedokázal vsítit, jako první. Prvním, kdo prolomil, byl náš nezastavitelný střelec Honza Dršata. Ten propálil nekompromisně brankáře…..když Kuba Komůrka vybojoval míč na vlastní půli a gólovou přihrávku mu přímočaře naservíroval Tomáš Dzurik…to se psala 20. minuta utkání. Poločas jsme tak vyhráli 1:0.

Druhá půle se odehrávali v úplně  jiné režii…Hubené vedení netrvalo dlouho, ve 30. minutě nachytal soupeř našeho brankáře Jirku Kristýnka „na švestkách“ , když ho pokořil lobem, téměř od „lajny“ - 1:1. O 5 minut později o sobě dal vědět opět Honza Dršata, když po individuální akci vymetl pavučinky, v pravém rohu soupeřovi branky a připsal si tak druhý zářez v utkání. Gólové stíhání „netopýrů“ pokračovalo a 3. minutky po naší vedoucí brance bylo opět srovnáno….vlastní gólem „se blýsknul“ Zdenda Lysý. Ve 40.minutě se skóre opět měnilo v náš prospěch...prosadila se i naše druhá útočná trojka. Gólem se blýsknul Petr Šána, na jeho první branku v našich barvách mu přihrál navrátilec do sestavy Honza Bělohlávek. Běžela 42.minuta utkání a nepovedená střela Kuby Komůrky skončila opět za zády brankáře soupeře dílo bylo dokonáno 4:2.

V zápase bylo znát, že obranná fáze našeho týmu byla o 100% lepší, než v prvním kole….i přesto, že soupeř byl mnohem kvalitnější, než Kalamita. Netopýři měli pouze jednu vadu na kráse a tím bylo neustálé stěžování si na fauly a valení se po zemi. Jinak se stali obstojným sokem, pro naší squadru.


Sestava : Kristýnek – Cína, Lysý, Drbal – Bělohlávek, Komůrka – Dršata, Šána, Dzurik, Lebruška

***Theo003***