Den a noc v podání Tel Avivu

12.09.2008 18:12

Jako den a noc vypadalo středeční utkání TA s Prologem. Jen těžko se popisuje tato bohatá zápletka, kterou hráči na hřišti vytvořili.

Utkání začalo (ostatně jako pokaždé při bojích těchto soupeřů) velice opatrně oťukáváním obou soupeřů....Oba dva týmy působily velice sebevědomě a koncentrovaně. Po pár minutách se hráči osmělili a začala menší přehlídka šancí na obou stranách. Bohužel  naši svěřenci neměli tu potřebnou přesnost a jejich střely většinou končily mimo. Za to soupeř pálil "ostrými". Jen fakt, že Ondra Průša přišel v té nejlepší formě, nás zachránil od gólové pohromy. Bránkář našeho klubu ukázal, že je tím nejlepším na svém postu a předváděl neuvěřitelné zákroky, kterými držel tým nad vodou. Mnohdy, na pokraji sil, vyškrábl střelecké pokusy Prologu jen tak tak nad svatyni, kterou střežil.

Zhruba v půli poločasu se náš tým poprvé ukázal, když po individuální akci ranou prostřelil brankáře protivníka Jan Dršata a otevřel skóre - 1:0. Prologu netrvalo dlouho a po pár minutách, po hrubce našich obránců, dokázal vyrovnat - 1:1. Utkání se přelívalo z jedné strany na druhou, což skýtalo pěknou fotbalovou podívanou. Pár minut před koncem poločasu vzal odpovědnost na sebe Tomáš Novák a překrásnou střelou, malý kousek za půlí, rozvlnil síť soupeře podruhé - 2:1 (prozatímní "gól sezóny"). Konec poločasu se odehrával v poklidném tempu.

Druhý poločas začal z ostra a po pár minutách byla vidět další pěkná akce našich svěřenců, když Jakub Šána doslova naservíroval míč do prázdné branky "nováčkovi" Tomáši Dzurikovi - 3:1. Po další pěti minutách bylo v našich řadách ještě veseleji...po individuální akci zvýšil opět Tomáš Dzurik - 4:1. V tu dobu nechávali soupeřovi hráči doslova koupat svého brankáře ve svatyni, jak ve vaně.....akce střídala akci, což vyústilo v další branku....tentorát se prosadil další novic v našem týmu a to Zdeněk Lysý. Po nadýchaném centru, od postranní čary, navýšil vedení nekompromisní hlavičkou - 5:1. Prolog působil odevzdaným dojmem....15 minut do konce zápasu se zdálo, že je vše rozhodnuté, ale opak byl pravdou. Ve 40-té minutě soupeř snižil z rohu, pro nás velice smolnou brankou...když se střelecký pokus otřel o nohu některého z našich obránců, a míč změnil směr a rozvlnil síť - 5:2. O 2 minuty později soupeř vystřelil z půlky hřiště a opět tečovaný míč skončil v naší síťi...za bezmocným brankářem - 5:3. Mnozí si řekli a dost, ale pár minut na to se stalo opět něco neuvěřitelného...další střelu Prologu vyrazil náš brankář přímo do bránícího hráče před sebou a míč opět překonal brankovou čáru 5:4. Bezmocní a zdrcení hráči TA vytvářeli jednu chybu za druhou....Minutku před koncem, úžasnou střelou z 15 metrů, prostřelil vše co mu stálo v cestě hostující kapitán a skáza byla dokonána - 5:5 !!!!!!!!

Takovou gólovou hitparádu čekal jen málokdo.

 

Sestava :

Průša - Drbal, Štohanzl, Lebruška, Novák - Dršata, Lysý - Guth, Šána, Dzurik

 

Pozitiva        - gólová potence

                    - bránkář ve výborné formě

                    - nováčci


Negativa       - nevyrovnanost

                    - nezkušenost

 

*** Theo003 ***